Kantonská rýže
40 min.
Ingredience
- 100gramůHouby černé
- 500gramůŠunka dušená
- 200gramůPórek
- 1000gramůSlepice
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůGlutasol
- 15gramůPetržel - nať
- 1000gramůRýže loupaná
- 200gramůPaprika sterilovaná
- 200gramůCibule
- 400gramůVejce slepičí
- 300mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
963 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
46 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Olej rozehřejeme v hluboké pánvi a vlijeme do něj rozšlehaná, osolená vejce.
- 2Přidáme jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený pórek, šunku, vařené slepičí maso, černé houby, podušené žampiony nakrájené na plátky a kapii nakrájenou na jemné plátky a vše pečlivě promícháme s vařenou rýží. Ochutíme solí, pepřem, glutasolem a promícháme.
- 3Vše ještě krátce prohřejeme.
- 4Při podávání posypeme pokrm omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.