Kaplická cmunda
100 min.
Ingredience
- 400gramůVepřový bok uzený
- 1250gramůBrambory
- 400gramůZelí kysané
- 1lžičkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 120gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme doměkka uzený bůček a nakrájíme pak na menší plátky.
- 2Najemno nastrouháme oškrábané brambory a necháme chvíli stát. Vymačkáme a slijeme vodu z brambor, osolíme, opepříme, přidáme vejce, mléko, utřený česnek se solí, majoránku, prosátou mouku a vše dobře promícháme.
- 3Upečeme bramboráky na pánvi na sádle. Každý naplníme již upraveným zelím a navrch položíme plátek vařeného uzeného bůčku. V půli přehneme, jako omeletu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.