Kapr dušený s citronovou šťávou
50 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 240gramůKapr obecný
- 20gramůOlej rostlinný
- 2kusyCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2gramySacharin
- 2lžícePetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
952 mg
Postup přípravy
- 1Česnek rozdrtíme, petrželovou nasekáme na jemno, z citronu vymačkáme šťávu.
- 2Kapra naporcujeme, vložíme do mísy, zasypeme půl lžičkou soli a necháme chvíli odležet.
- 3Na rozpáleném oleji orestujeme česnek, přidáme porce kapra, ihned zalijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, podle chuti je možné přidat i kousek citronové kůry, opepříme, osladíme umělým sladidlem a pod poklicí přivedeme k varu, pak plamen zmírníme a necháme omáčku táhnout (nesmí se vařit) zhruba dvacet minut. Poté kapra vyjmeme a držíme v teple.
- 4Omáčku zredukujeme a poté zasypeme sekanou petrželovou natí. Porce kapra rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a necháme v chladu omáčku zrosolovatět. Kapra servírujeme vychlazeného a ozdobeného plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.