Kapr dušený s citronovou šťávou

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
952 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek rozdrtíme, petrželovou nasekáme na jemno, z citronu vymačkáme šťávu.
  • 2
    Kapra naporcujeme, vložíme do mísy, zasypeme půl lžičkou soli a necháme chvíli odležet.
  • 3
    Na rozpáleném oleji orestujeme česnek, přidáme porce kapra, ihned zalijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, podle chuti je možné přidat i kousek citronové kůry, opepříme, osladíme umělým sladidlem a pod poklicí přivedeme k varu, pak plamen zmírníme a necháme omáčku táhnout (nesmí se vařit) zhruba dvacet minut. Poté kapra vyjmeme a držíme v teple.
  • 4
    Omáčku zredukujeme a poté zasypeme sekanou petrželovou natí. Porce kapra rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a necháme v chladu omáčku zrosolovatět. Kapra servírujeme vychlazeného a ozdobeného plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.