Kapr dušený v cibuli
60 min.
Ingredience
- 600gramůKapr obecný
- 400gramůCibule
- 300mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý celý
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 2lžícePažitka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme, vykostíme a naporcujeme.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. V malém pekáčku rozehřejeme olej, cibuli s česnekem na něm zpěníme, zalijeme vínem, osolíme, přidáme bobkový list, drcený pepř a krátce povaříme.
- 3Připravené porce kapra narovnáme na dno pekáčku a překryjeme je podušenou cibulí. Pergamenový papír pomastíme máslem, položíme na pekáček a dáme do trouby nahřáté na 160°C. Dusíme 25 minut.
- 4Necháme vychladnout a uchováme v ledničce.
- 5Druhý den porce kapra přendáme na mísu, navrch položíme cibuli promíchanou se vzniklým rosolem a posypeme pažitkou nasekanou nadrobno.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.