Kapr dušený v cibuli

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra očistíme, vykostíme a naporcujeme.
  • 2
    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. V malém pekáčku rozehřejeme olej, cibuli s česnekem na něm zpěníme, zalijeme vínem, osolíme, přidáme bobkový list, drcený pepř a krátce povaříme.
  • 3
    Připravené porce kapra narovnáme na dno pekáčku a překryjeme je podušenou cibulí. Pergamenový papír pomastíme máslem, položíme na pekáček a dáme do trouby nahřáté na 160°C. Dusíme 25 minut.
  • 4
    Necháme vychladnout a uchováme v ledničce.
  • 5
    Druhý den porce kapra přendáme na mísu, navrch položíme cibuli promíchanou se vzniklým rosolem a posypeme pažitkou nasekanou nadrobno.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.