Kapr dušený v rýži
45 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 120gramůRajčata
- 1decilitrVíno bílé
- 90gramůRýže předvařená (parboiled)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůKapr obecný
- 1stroužekČesnek
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
47 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle.
- 2Očištěné a omyté porce kapra opečeme na oleji, vložíme na cibuli a přidáme předvařenou rýži, oloupaná, nakrájená rajčata, utřený česnek, víno, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou doměkka.
- 3Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.