Kapr marinovaný
55 min.
Ingredience
- Na marinádu
- 2kusyCibule
- 0,5litrOcet vinný
- 1lžíceKapary sterilované
- 3kusyNové koření celé
- 1stroužekČesnek
- 2kusyOkurky nakládané
- 2kusyHřebíček
- 1kusBobkový list
- 1kusCitronová kůra
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusSůl
- 1kusCitrony
- 1litrOlej stolní
- 1kusSůl
- 1,5kilogramyKapr obecný
- 1kusOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5048 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
522 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Naporcovaného kapra osolíme, necháme chvilku uležet a následně osušíme papírovými ubrousky vlhkost po soli. Olejem potřeme porce a opečeme na horkém roštu do červena po obou stranách.
- 2Do porcelánové mísy vyskládáme opečenou rybu, zalijeme ještě horkou marinádou, přikryjeme a v ledničce necháme uležet.
- 3Příprava marinády :
- 4Do zředěného octa přidáme koření, sůl a povaříme zhruba 10 minut. Následně do odvaru přidáme na kroužky pokrájenou cibuli, stroužek česneku vcelku a povaříme ještě 5 minut.
- 5Horkou marinádou polijeme kapra, dáme vychladnout a do vychladké přidáme jemně nakrájené znojemské okurky a kapary. Vše povážeme a uložíme do lednice na dva dny. Podáváme s dílky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.