Kapr marinovaný

55 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
5048 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
522 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Naporcovaného kapra osolíme, necháme chvilku uležet a následně osušíme papírovými ubrousky vlhkost po soli. Olejem potřeme porce a opečeme na horkém roštu do červena po obou stranách.
  • 2
    Do porcelánové mísy vyskládáme opečenou rybu, zalijeme ještě horkou marinádou, přikryjeme a v ledničce necháme uležet.
  • 3
    Příprava marinády :
  • 4
    Do zředěného octa přidáme koření, sůl a povaříme zhruba 10 minut. Následně do odvaru přidáme na kroužky pokrájenou cibuli, stroužek česneku vcelku a povaříme ještě 5 minut.
  • 5
    Horkou marinádou polijeme kapra, dáme vychladnout a do vychladké přidáme jemně nakrájené znojemské okurky a kapary. Vše povážeme a uložíme do lednice na dva dny. Podáváme s dílky citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.