Kapr na černém pivu
65 min.
Ingredience
- Na jíšku
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2mililitryVoda pitná
- Na karamel
- 0,5lžíceCukr krupice
- 2lžíceVoda pitná
- Na omáčku
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceOlej rostlinný
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 3kusyNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 2lžíceMarmeláda rybízová
- 1lžícePovidla švestková
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 50gramůCitronová kůra
- 5lžicPerník
- 30gramůHrozinky
- 30gramůMandle
- 30gramůOřechy vlašské
- 1lžíceCitronová šťáva
- 10gramůPepř černý celý
- 100gramůŠvestky sušené
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCukr krupice
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
34 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
9 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno. Kapra očistíme, naporcujeme a osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Perník nastrouháme, sušené švestky bez pecek rozpůlíme a namočíme. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky, vlašské ořechy nakrájíme na kousky.
- 2Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, citronovou kůru, koření, zavařeninu, povidla a vmícháme černé pivo.
- 3Na pánvi připravíme karamel, rozředíme ho vodou a vlijeme do omáčky.
- 4Z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, kterou zředíme vodou a zamícháme do omáčky. Přisypeme perník a omáčku asi čtvrt hodiny vaříme na mírném plameni.
- 5Hotovu omáčku přecedíme do čistého kastrolu, přidáme scezené švestky, hrozinky, mandle, ořechy, vložíme porce kapra a na mírném plameni necháme asi dvacet minut probublávat.
- 6Před podáváním dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.