Kapr na černém pivu

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
34 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
9 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno. Kapra očistíme, naporcujeme a osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Perník nastrouháme, sušené švestky bez pecek rozpůlíme a namočíme. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky, vlašské ořechy nakrájíme na kousky.
  • 2
    Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, citronovou kůru, koření, zavařeninu, povidla a vmícháme černé pivo.
  • 3
    Na pánvi připravíme karamel, rozředíme ho vodou a vlijeme do omáčky.
  • 4
    Z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, kterou zředíme vodou a zamícháme do omáčky. Přisypeme perník a omáčku asi čtvrt hodiny vaříme na mírném plameni.
  • 5
    Hotovu omáčku přecedíme do čistého kastrolu, přidáme scezené švestky, hrozinky, mandle, ořechy, vložíme porce kapra a na mírném plameni necháme asi dvacet minut probublávat.
  • 6
    Před podáváním dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.