Kapr na modro v rosolu
85 min.
Ingredience
- Na rosol
- 1litrVývar rybí
- 40gramůŽelatina
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- Na zeleninový vývar
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku povaříme asi 5 minut na silná kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu, rozpůlenou cibuli a koření. Zvlášť přivedeme do varu ocet.
- 2Očištěného a rozpůleného kapra osolíme a vložíme do pekáče kůží nahoru a přelijeme horkým octem. Poté podle stran kapra přilijeme vývar i se zeleninou a kořením a vaříme zhruba 1/2 hodiny na mírném ohni. Rybu s nálevem necháme vychladnout.
- 3V mezičase připravíme rosol. Použijeme vývar z kapra a vaříme. Plátkovou želatinu necháme nabobtnat, poté slijeme vodu a želatinu vmícháme do rybího vývaru, který jsme odstavili ze sporáku. Dobře promícháme a přecedíme. Do čistého vývaru zašleháme bílky a na malém plameni vývar zahříváme (nevaříme), až se bílky srazí. Poté necháme vývar překapat přes husté síto.
- 4Vychladlou rybu přeneseme na mísu, nakrájíme na kousky, ale držíme původní tvar ryby. Nejprve ji přelijeme slabou vrstvou prochladlého rosolu, necháme zatuhnout, poté ji přelijeme rosolem celou a dáme do chladu. Ztuhnout necháme i zbylý rosol, který nakrájíme na kostičky a zdobíme jím rybu na míse spolu s měsíčky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.