Kapr na rajčatech
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 1kilogramKapr obecný
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 0,5šálekRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého kapra osolíme a položíme do pekáče na cibuli a česnek.
- 2Kyselou smetanu smícháme s prolisovanými rajčaty, cukrem, solí, pepřem, lžičkou papriky a s trochou citronové kůry.
- 3Připravenou směsí přelijeme kapra a pečeme v mírně vyhřáté troubě za častého polévání.
- 4Pokrm podáváme ozdobený dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.