Kapr na šlehaném másle
60 min.
Ingredience
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
77 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
779 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Půlku většího kapra vykostíme, omyjeme, naporcujeme a vložíme do silnostěnného smaltovaného rendlíku. Přidáme ocet, sůl, pepř, víno a drobně nakrájenou cibuli. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni asi 10 minut dusíme. Porce kapra opatrně vyjmeme a udržujeme v teple.
- 2Omáčku vyvaříme téměř dosucha, odstavíme, přidáme 2 lžíce studené vody a žloutky. Šleháme metlou ve vodní lázni, až žloutky napění a zhoustnou.
- 3Přepustíme máslo, které pak mimo plotnu za stálého šlehání přiléváme do omáčky, až vznikne omáčka běžné hustoty.
- 4Porce kapra urovnáme na talíře a přelijeme máslovou omáčkou. Podáváme posypané zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.