Kapr na šlehaném másle

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
77 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
779 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Půlku většího kapra vykostíme, omyjeme, naporcujeme a vložíme do silnostěnného smaltovaného rendlíku. Přidáme ocet, sůl, pepř, víno a drobně nakrájenou cibuli. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni asi 10 minut dusíme. Porce kapra opatrně vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 2
    Omáčku vyvaříme téměř dosucha, odstavíme, přidáme 2 lžíce studené vody a žloutky. Šleháme metlou ve vodní lázni, až žloutky napění a zhoustnou.
  • 3
    Přepustíme máslo, které pak mimo plotnu za stálého šlehání přiléváme do omáčky, až vznikne omáčka běžné hustoty.
  • 4
    Porce kapra urovnáme na talíře a přelijeme máslovou omáčkou. Podáváme posypané zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.