Kapr nadívaný
75 min.
Ingredience
- 1600gramůKapr obecný
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 150gramůStrouhanka
- 15gramůSardelová pasta
- 60gramůCibule
- 120gramůHouby čerstvé
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůJátra kuřecí
- 600gramůBramborová kaše
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
37 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme od šupin, vyvrhneme, omyjeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, játra pokrájíme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme 20 gramů másla, přisypeme cibuli, houby a krátce orestujeme, přidáme játra, promícháme, stáhneme z plotny, přidáme namočenou strouhanku, sůl, pepř, žloutky, sardelovou pastu, vše spolu důkladně promícháme a směsí naplníme břicho kapra. Otvor zpevníme párátky, vložíme do pekáče, přidáme máslo a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 40 minut, občas poléváme vlastní šťávou.
- 3Kapra naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.