Kapr pečený se slaninou a sezamem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
351 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a omytého kapra uvnitř i na povrchu osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Do masa vykrojíme několik zářezů, do kterých vmáčkneme kousky slaniny. Kapra poprášíme hladkou moukou, vložíme do pekáče s rozehřátým máslem a pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě.
  • 2
    Během pečení kapra podlijeme bílým vínem a citronovou šťávou a posypeme sezamem a pepřem.
  • 3
    Při podávání na ploché míse ozdobíme pokrm snítkou petrželky a dílky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.