Kapr pečený se slaninou a sezamem
50 min.
Ingredience
- 1lžíceSezam - semena
- 200gramůSlanina vepřová
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kilogramKapr obecný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
351 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého kapra uvnitř i na povrchu osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Do masa vykrojíme několik zářezů, do kterých vmáčkneme kousky slaniny. Kapra poprášíme hladkou moukou, vložíme do pekáče s rozehřátým máslem a pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě.
- 2Během pečení kapra podlijeme bílým vínem a citronovou šťávou a posypeme sezamem a pepřem.
- 3Při podávání na ploché míse ozdobíme pokrm snítkou petrželky a dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.