Kapr pečený v bramborách

90 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
40 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra (nebo jinou sladkovodní rybu) očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a dobře omyjeme. Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme o posypeme drobně nakrájeným česnekem z každé strany.
  • 2
    Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Zapékací mísu vymažeme olejem, poklademe do ní polovinu brambor, osolíme a opepříme, posypeme kmínem, položíme na ně porce kapra, zakryjeme druhou polovinou brambor, které také osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Víno smícháme s 1 dl oleje a brambory přelijeme.
  • 3
    Pečeme při 175 °C v předehřáté troubě přibližně 45 minut (i více).
  • 4
    Pokud je potřeba, během pečení podlijeme vodou.
  • 5
    Upečené brambory mají zlatohnědou kůrku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.