Kapr po polsku

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra očistíme a odkrojíme mu ploutve a ocas. Odkrojené části dáme vařit s celerem, mrkví, petrželí, bobkovým listem a novým kořením do hrnce s vodou asi na 20 minut. Mezitím si v rendlíku roztopíme máslo, zaprášíme ho moukou a mícháme, až vnikne světlá jíška.
  • 2
    Vývar scedíme, zahustíme světlou jíškou, ochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou. Přilijeme víno, přidáme cukr, hrozinky a nasekané mandle a nakonec naporcovaného kapra, kterého dusíme v omáčce doměkka.
  • 3
    Poce kapra podáváme teplé, přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.