Kapr po polsku
65 min.
Ingredience
- 600gramůKapr obecný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 6gramůPepř černý mletý
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 1decilitrVíno červené
- 10gramůCukr krupice
- 50gramůHrozinky
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 1litrVoda pitná
- 10gramůSůl
- 2kusyBobkový list
- 3gramyNové koření celé
- 10gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme a odkrojíme mu ploutve a ocas. Odkrojené části dáme vařit s celerem, mrkví, petrželí, bobkovým listem a novým kořením do hrnce s vodou asi na 20 minut. Mezitím si v rendlíku roztopíme máslo, zaprášíme ho moukou a mícháme, až vnikne světlá jíška.
- 2Vývar scedíme, zahustíme světlou jíškou, ochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou. Přilijeme víno, přidáme cukr, hrozinky a nasekané mandle a nakonec naporcovaného kapra, kterého dusíme v omáčce doměkka.
- 3Poce kapra podáváme teplé, přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.