Kapr po vinařsku
40 min.
Ingredience
- 150mililitrůVíno bílé
- 10gramůČesnek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůKapr obecný
- 10gramůPetržel - nať
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
804 mg
Cukr
385 mg
Postup přípravy
- 1Oškrábeme z kapra šupiny, vykucháme ho, promyjeme, osolíme a lehce obalíme v mouce. V pánvi ho osmažíme na mírném plameni na rozehřátém másle, zalijeme vínem, necháme víno vyvařit, přidáme rajčatový protlak rozředěný v 1 dl vlažné vody a uvedeme směs do varu. Je-li třeba, přilijeme ještě trochu vody.
- 2Oloupeme stroužky česneku, vyřízneme z nich případný zelený střed. Omyjeme a osušíme petrželku, nasekáme ji společně s česnekem. Kapra vykostíme, přemístíme rybí maso s omáčkou na servírovací mísu, posypeme vše nasekanou směsí petrželky s česnekem a ihned podáváme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.