Kapr po zbojnicku
35 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžícePetržel - nať
- 800gramůKapr obecný
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkyPepř bílý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
36 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme a pokapeme vínem. Necháme chvíli odležet.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a spolu se slaninou nakrájenou na nudličky mírně osmahneme. Přidáme mletou papriku a bílý pepř.
- 3Alobal potřeme olejem, urovnáme na něj porce kapra a položíme na ně osmaženou cibuli se slaninou. Povrch poklademe vločkami másla a posypeme nasekanou petrželkou. Alobal pevně zabalíme.
- 4Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 12-15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.