Kapr s brambory na smetaně
20 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1kusCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůKapr obecný
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
40 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme ve slupce do měkka brambory, necháme vychladnout, oloupeme a na plátky nakrájíme.
- 2Očistíme kapra, zbavíme kůže a naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- 3Nastrouháme sýr.
- 4Rozehřejeme na pánvi máslo a po obou stranách osmahneme porce kapra.
- 5Vymažeme zapékací mísu a na dno dáme rybu.
- 6Naskládáme na ni plátky brambor, osolíme, posypeme petrželí a zalijeme smetanou.
- 7Posypeme nastrouhaným sýrem a zbytkem másla pokapeme a 10 minut zapečeme v horké troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.