Kapr s brambory na smetaně

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
40 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme ve slupce do měkka brambory, necháme vychladnout, oloupeme a na plátky nakrájíme.
  • 2
    Očistíme kapra, zbavíme kůže a naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
  • 3
    Nastrouháme sýr.
  • 4
    Rozehřejeme na pánvi máslo a po obou stranách osmahneme porce kapra.
  • 5
    Vymažeme zapékací mísu a na dno dáme rybu.
  • 6
    Naskládáme na ni plátky brambor, osolíme, posypeme petrželí a zalijeme smetanou.
  • 7
    Posypeme nastrouhaným sýrem a zbytkem másla pokapeme a 10 minut zapečeme v horké troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.