Kapr s česnekovou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
442 mg
Cukr
145 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na pánvi na oleji po obou stranách, vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 2
    Ve výpeku v pánvi osmahneme nasekaný česnek a nasekanou petrželku. Přisypeme zbylou hladkou mouku, osmahneme, přilijeme trochu osolené vody a rozmícháme. Povaříme asi 10 minut, odstavíme z plotny a omáčku necháme částečně vychladnout.
  • 3
    Potom vmícháme žloutek, citronovou šťávu a omáčku našleháme.
  • 4
    Porce kapra upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
  • 5
    Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.