Kapr s česnekovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 750gramůKapr obecný
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
442 mg
Cukr
145 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na pánvi na oleji po obou stranách, vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 2Ve výpeku v pánvi osmahneme nasekaný česnek a nasekanou petrželku. Přisypeme zbylou hladkou mouku, osmahneme, přilijeme trochu osolené vody a rozmícháme. Povaříme asi 10 minut, odstavíme z plotny a omáčku necháme částečně vychladnout.
- 3Potom vmícháme žloutek, citronovou šťávu a omáčku našleháme.
- 4Porce kapra upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
- 5Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.