Kapr s kaviárovo-smetanovými bramborami
60 min.
Ingredience
- 600gramůKapr obecný
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůKaviár
- 1kusCitrony
- 6gramůPažitka
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový
- 1kilogramBrambory
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
38 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce, poté vodu slijeme a brambory oloupeme.
- 2Maso osolíme, opepříme a kůži nařízneme do mřížky. Obalíme v mouce. Pažitku omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.
- 3Olej rozpálíme a maso na něm z obou stran osmažíme.
- 4Mezitím si pokrájíme brambory na plátky, smícháme se smetanou a kaviárem, osolíme a opepříme a dáme chladit. Vychladlý salát dochutíme vymačkanou šťávou z citronu a solí.
- 5Porce osmaženého masa přendáme na talíře, přidáme kaviárový salát, posypeme pažitkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.