Kapr s ořechovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 5lžicMléko polotučné
- 30gramůPetržel kořen
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 50gramůOřechy vlašské
- 5lžicOlej stolní
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr krupice
- 800gramůKapr obecný
- 30gramůMrkev kořen
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Porce očištěného kapra a nakrájenou zeleninu dusíme v osolené vodě. Měkkou rybu opatrně vyjmeme, očistíme od zeleniny a upravíme na talíře.
- 2Připravíme omáčku rozmixováním nastrouhaných ořechů a utřeného česneku se všemi ostatními přísadami. Nalijeme ji na porce kapra.
- 3Pokrm podáváme studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.