Kapr s rozmarýnem pečený na pivu
60 min.
Ingredience
- 350mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůAnglická slanina
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyCibule
- 2kusyRajčata
- 3kusyRozmarýn čerstvý
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1kilogramKapr obecný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
27 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapra vykucháme, zbavíme šupin, osolíme, opepříme, vložíme do mísy, zalijeme pivem a pod fólií necháme v chladničce přes noc.
- 2Cibuli, česnek a rajčata nakrájíme na tenká kolečka, anglickou slaninu na plátky.
- 3Marinovaného kapra položíme na alobal, který jsme překryli polovinou plátků slaniny. Do břicha kapra vložíme máslo a rozmarýn, kapra překryjeme cibulí, česnekem, rajčaty a slaninou. Poté kapra pokapeme marinádou, alobal uzavřeme a kapra pečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.