Kapr ve vinné marinádě
35 min.
Ingredience
- 200mililitrůVoda pitná
- 50gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusBobkový list
- 100mililitrůVíno bílé
- 600gramůKapr obecný
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
678 mg
Cukr
791 mg
Postup přípravy
- 1V kastrůlku povaříme vodu s oloupanou, rozkrojenou cibulí, česnekem, solí a celým kořením asi 5 minut. Necháme vychladnout. Do vychladlého vývaru přilijeme víno, vložíme očištěné a omyté porce kapra a zvolna povaříme 12-15 mnut. Kapra necháme vychladnout ve vývaru. Potom porce vyjmeme, opatrně vykostíme, každou nakrájíme na menší kousky a urovnáme na plochou mísu. Vývar odvaříme na polovinu objemu a po vychladnutí přecedíme na kapra. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.