Kapří hranolky z jižních Čech
25 min.
Ingredience
- 600gramůKapr obecný
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyVejce slepičí
- 1hrstPažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
21 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
416 mg
Cukr
682 mg
Postup přípravy
- 1Kapra vykostíme, omyjeme, osušíme a z filetů nakrájíme kousky o velikosti větších hranolků.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme a v míse smícháme s vajíčky, solí, pepřem a pažitkou. Do tohoto těstíčka naložíme alespoň na hodinu připravené kousky ryby.
- 3V jiné míse smícháme mouku s mletou paprikou. Namarinované rybí hranolky v moučné směsi obalíme a pečeme z obou stran na rozpáleném oleji v pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jelito
po 17. 10. 2016
Kapří hranolky z jižních Čech
Zajímavý recept. 😉
Anonymní uživatel
po 17. 10. 2016
Kapří hranolky z jižních Čech
Na vykostění kapra jsem našla názorné video na youtube. Na kapří hranolky jsme chodili do restaurace při pobytu v Třeboni a jsem ráda, že je teď můžu dělat i doma podle tohoto receptu. Byly výborné 🙂
Anonymní uživatel
po 17. 10. 2016
Kapří hranolky z jižních Čech
Vypadají opravdu moc dobře. 😉