Kapří řízky a bramborový salát s majonézou pro celiatiky

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1507 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
111 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce rybího masa osolíme a opepříme z obou stran a necháme je v lednici odpočinout dvě hodiny. Po této době kapří porce obalíme v trojobale: napřed v bezlepkové mouce, potom v celém vejci, ve kterém jsme rozmíchali lžíci mléka, a nakonec v bezlepkové strouhance. Obalené kapří porce potom smažíme v rozpáleném tuku dozlatova. Hotové rybí řízky nepokládáme na sebe, protože by se slepily.
  • 2
    Brambory salátového typu uvaříme ve slupce a vychladlé a oloupané je nakrájíme na malé kousky, nebo na nudličky, a osolíme je. Cibuli nakrájíme nadrobno a spaříme ji horkou vodou. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme je nadrobno. Ze sterilované zeleniny slijeme nálev, a v případě, že nechceme, aby byl salát moc ostrý, vybereme ze zeleniny feferonku. Nakládané okurky nastrouháme, nakládané kapie rozkrájíme na menší kousky. Všechny suroviny přimícháme k nakrájeným bramborám. Salát zalijeme připravenou domácí majonézou, osolíme, opepříme, a po důkladném promíchání necháme v lednici uležet.
  • 3
    Celá vejce rozmixujeme s hořčicí, cukrem, octem a worcestrem do hladka. Když je směs hladká, mixujeme dál a přiléváme po částech olej, dokud směs nezhoustne.
  • 4
    Vmícháme do bramborového salátu.
  • 5
    Kapří řízky podáváme teplé se studeným bramborovým salátem, nejčastěji jako štědrovečerní večeři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.