Kapří řízky a bramborový salát s majonézou pro celiatiky
105 min.
Ingredience
- Bramborový salát
- 1,5kilogramyBrambory zimní
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůZelenina nakládaná
- 2kusyOkurky nakládané
- 4lžícePaprika sterilovaná
- 0,5gramPepř černý mletý
- 3gramySůl
- 2kusyCibule
- 3litryVoda pitná
- Domácí majonéza
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůOlej olivový
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 1lžíceCukr moučkový
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- Smažený kapr
- 3gramySůl
- 10lžicMouka bezlepková
- 2kusyVejce slepičí
- 15lžicStrouhanka
- 10lžicOlej stolní
- 10mililitrůMléko polotučné
- 1kilogramKapr obecný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1507 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
111 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce rybího masa osolíme a opepříme z obou stran a necháme je v lednici odpočinout dvě hodiny. Po této době kapří porce obalíme v trojobale: napřed v bezlepkové mouce, potom v celém vejci, ve kterém jsme rozmíchali lžíci mléka, a nakonec v bezlepkové strouhance. Obalené kapří porce potom smažíme v rozpáleném tuku dozlatova. Hotové rybí řízky nepokládáme na sebe, protože by se slepily.
- 2Brambory salátového typu uvaříme ve slupce a vychladlé a oloupané je nakrájíme na malé kousky, nebo na nudličky, a osolíme je. Cibuli nakrájíme nadrobno a spaříme ji horkou vodou. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme je nadrobno. Ze sterilované zeleniny slijeme nálev, a v případě, že nechceme, aby byl salát moc ostrý, vybereme ze zeleniny feferonku. Nakládané okurky nastrouháme, nakládané kapie rozkrájíme na menší kousky. Všechny suroviny přimícháme k nakrájeným bramborám. Salát zalijeme připravenou domácí majonézou, osolíme, opepříme, a po důkladném promíchání necháme v lednici uležet.
- 3Celá vejce rozmixujeme s hořčicí, cukrem, octem a worcestrem do hladka. Když je směs hladká, mixujeme dál a přiléváme po částech olej, dokud směs nezhoustne.
- 4Vmícháme do bramborového salátu.
- 5Kapří řízky podáváme teplé se studeným bramborovým salátem, nejčastěji jako štědrovečerní večeři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.