Kapsy z perličky s karamelizovanými bramborami
80 min.
Ingredience
- 700gramůPerlička
- 1kusPórek
- 2kusyMrkev kořen
- 6lžicOlej rostlinný
- 3lžíceSirup kukuřičný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2decilitryVíno bílé
- 5lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceOmáčka sójová
- 750gramůBrambory
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
24 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci oleje, vložíme zeleninu a 10 minut smažíme, poté přilijeme 1/3 kukuřičného sirupu, promícháme.
- 2Pod studenou tekoucí vodou opláchneme maso z perličky, následně naklepeme, aby plátky byly tenčí. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Na každý řízek klademe lžíci zeleninové směsi, maso stočíme, kapsy sepneme párátky.
- 3Rozpálíme v hrnci 2 lžíce oleje, kapsy osmahneme, přidáme víno a pod pokličkou povaříme 10 minut. Poté kapsy vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme smetanu, mírně povaříme, opepříme a přidáme sójovou omáčku.
- 4Brambory oškrábeme a omyjeme. Vytvoříme z nich malé kuličky pomocí tvořítka na melouny. Rozpálíme ve woku olej a bramborové kuličky smažíme 15 minut, dokud nejsou hotové. Nakonec přidáme zbylý kukuřičný sirup a vložíme na 3 minuty do trouby, aby sirup zkaramelizoval.
- 5Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.