Kapusta dušená s rýží
65 min.
Ingredience
- 500gramůKapusta hlávková
- 150gramůRýže loupaná
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 50gramůCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
555 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu rozdělíme na listy a krátce povaříme v osolené vodě. V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené kapustové listy, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Podlijeme trochou vývaru z kapusty a dusíme téměř doměkka. Potom zaprášíme hladkou moukou, přidáme propláchnutou rýži a podle potřeby zalijeme kapustovým vývarem. Dusíme pod podkličkou, dokud rýže nezměkne. Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.