Kapusta zapečená s houbami
65 min.
Ingredience
- 800gramůKapusta hlávková
- 200gramůRýže loupaná
- 250gramůHouby čerstvé
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
7 g
Cukr
200 mg
Postup přípravy
- 1Na části sádla osmahneme očištěné, nakrájené houby, přidáme propláchnutou rýži, osolíme, zalijeme 3 dl vody a dusíme doměkka.
- 2Očištěnou, na čtvrtky rozkrojenou kapustu povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a po okapání ji nadrobno nakrájíme.
- 3Do vymaštěné zapékací mísy vložíme střídavě vrstvy kapusty a rýže s houbami - tuto vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Horní vrstvu tvoří kapusta. Každou vrstvu kapusty navlhčíme smetanou a rozehřátým sádlem, vrchní vrstvu posypeme osmaženou strouhankou.
- 4Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.