Kapustová polévka s hráškem
50 min.
Ingredience
- 250gramůKapusta hlávková
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyBrambory
- 4lžíceHrášek
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v mírně osolené vodě doměkka. V pánvi na 1 lžíci másla podusíme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu, vsypeme, hrášek, osolíme a opepříme. K měkké zelenině vmícháme rozkvedlaná vejce a směs přidáme do vroucí vody s téměř uvařenými bramborami. Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, přimícháme do polévky a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.