Kapustová polévka s hráškem

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v mírně osolené vodě doměkka. V pánvi na 1 lžíci másla podusíme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu, vsypeme, hrášek, osolíme a opepříme. K měkké zelenině vmícháme rozkvedlaná vejce a směs přidáme do vroucí vody s téměř uvařenými bramborami. Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, přimícháme do polévky a krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.