Kapustová polévka s paprikou a bramborami
60 min.
Ingredience
- 33,3gramůSlanina vepřová
- 3,3gramyPaprika mletá sladká
- 533,2gramůKapusta hlávková
- 200gramůBrambory
- 66,6gramůTuk
- 0,6gramPepř černý mletý
- 0,6gramMajoránka
- 13,3gramůSůl
- 13,3gramůPolévkové koření
- 300mililitrůVoda pitná
- 1300mililitrůHovězí vývar základní
- 80gramůCibule
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6,6gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
382 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobné nudličky. Krátce ji spaříme a scedíme.
- 2Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova a zalijeme malým množstvím vody.
- 3Do tohoto základu vložíme spařenou kapustu a očištěné, opláchnuté a na kostičky nakrájené brambory. Mírně osolíme a uvaříme téměř doměkka. Rozvaření není žádoucí.
- 4Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme papriku, majoránku a pepř a za stálého prošlehávání metlou zásmažku zalijeme vlažným vývarem.
- 5Uvedeme do varu a za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
- 6Ke konci varu přidáme česnek utřený se solí.
- 7Nakonec do polévky vložíme uvařenou kapustu, brambory a dochutíme ji polévkovým kořením. Důkladně provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.