Kapustová polévka s paprikou a bramborami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
382 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobné nudličky. Krátce ji spaříme a scedíme.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova a zalijeme malým množstvím vody.
  • 3
    Do tohoto základu vložíme spařenou kapustu a očištěné, opláchnuté a na kostičky nakrájené brambory. Mírně osolíme a uvaříme téměř doměkka. Rozvaření není žádoucí.
  • 4
    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme papriku, majoránku a pepř a za stálého prošlehávání metlou zásmažku zalijeme vlažným vývarem.
  • 5
    Uvedeme do varu a za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
  • 6
    Ke konci varu přidáme česnek utřený se solí.
  • 7
    Nakonec do polévky vložíme uvařenou kapustu, brambory a dochutíme ji polévkovým kořením. Důkladně provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.