Kapustová polévka s rýží
50 min.
Ingredience
- 200gramůKapusta hlávková
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůRýže loupaná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Vápník
74 mg
Postup přípravy
- 1Omytou kapustu nakrájíme na čtverečky nebo na proužky a dusíme ji v osolené vodě doměkka.
- 2Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě, ocedíme a propláchneme studenou vodou.
- 3Připravenou kapustu a rýži vložíme do vařícího vývaru, polévku opepříme, přisolíme a nakonec vsypeme jemně nakrájenou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.