Kapustové karbanátky

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
555 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu omyjeme, rozkrojíme a odstraníme košťál.
  • 2
    Dáme vařit do osolené vroucí vody asi na 5 minut. Pak kapustu z vody vyjmeme a nasekáme najemno.
  • 3
    Vložíme nasekanou kapustu do nádoby, osolíme, opepříme, přidáme vejce, utřený česnek, mouku, strouhanku a dobře promícháme. (Lze také přidat najemno nakrájený nebo rezemletý uzený bůček či klobásu.)
  • 4
    Tvoříme karbanátky, které obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance.
  • 5
    Smažíme pozvolna v horkém tuku po obou stranách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.