Kapustové karbanátky
75 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusKapusta hlávková
- 1stroužekČesnek
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 50gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
555 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu omyjeme, rozkrojíme a odstraníme košťál.
- 2Dáme vařit do osolené vroucí vody asi na 5 minut. Pak kapustu z vody vyjmeme a nasekáme najemno.
- 3Vložíme nasekanou kapustu do nádoby, osolíme, opepříme, přidáme vejce, utřený česnek, mouku, strouhanku a dobře promícháme. (Lze také přidat najemno nakrájený nebo rezemletý uzený bůček či klobásu.)
- 4Tvoříme karbanátky, které obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance.
- 5Smažíme pozvolna v horkém tuku po obou stranách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.