Kapustové karbanátky s mletým masem
60 min.
Ingredience
- 800gramůKapusta hlávková
- 2kusyCibule
- 1,5litryVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyRohlíky bílé
- 250gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaMajoránka
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůStrouhanka
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na smažení
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
41 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z kapusty odkrojíme zvadlé a poškozené listy, kapustu rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do vroucí vody a vaříme alespoň 15 minut. Poté kapustu slijeme, necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Mleté maso dobře rozmícháme.
- 2Z uvařené kapusty odkrojíme silná žebra, kapustu nakrájíme a umeleme na masovém strojku. V míse promícháme mleté maso s kapustou, cibulí, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vejci a vymačkanými rohlíky. Je-li hmota příliš řídká, přisypeme prosátou strouhanku.
- 3Z hmoty tvoříme karbanátky, obalujeme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.