Kapustové karbanátky se sójovým masem
45 min.
Ingredience
- 250gramůKapusta hlávková
- 50kostekSójové kostky
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceOvesné vločky
- 1kusRohlíky bílé
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceStrouhanka
- 1litrVoda pitná
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
55 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sójové kostky zalijeme v misce vroucím vývarem a necháme 30 minut stát. Očištěnou kapustu povaříme v mírně osolené vodě 8 minut, slijeme a necháme okapat. Vychladlou kapustu umeleme spolu se sójovými kostkami. Dále umeleme oloupanou cibuli, česnek, rohlík a ovesné vločky. Vsypeme ke kapustě, promícháme, osolíme, opepříme a přidáme vejce. Znovu dobře promícháme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.