Kapustové karbanátky smažené
50 min.
Ingredience
- 20gramůČesnek
- 1000gramůKapusta hlávková
- 1litrVoda pitná
- 200gramůSlanina vepřová
- 80gramůVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůStrouhanka
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 200gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
944 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu očistíme, omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a ovaříme. Vyjmeme ji a necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty vyřízneme košťál a umeleme ji nebo nakrájíme na malé kousky.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, zamícháme do kapusty, přidáme rozmíchaná vejce, prosátou mouku, strouhanku, česnek rozetřený se solí, pepř a podle potřeby sůl. Vše dobře promícháme.
- 3Ze směsi tvarujeme ploché kulaté karbanátky. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
- 4Nakonec karbanátky zvolna usmažíme dozlatova.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.