Kapustové krokety
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůKapusta hlávková
- 150gramůSalám jemný
- 200gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMléko polotučné
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
40 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou kapustu nakrájíme na proužky, vložíme do osolené vařící vody a povaříme asi 3 minuty. Kapustu vyjmeme, ocedíme, dobře vymačkáme a umeleme (nebo jemně nakrájíme).
- 2Uzeninu nakrájíme na malé kousky a přidáme ke kapustě spolu s vejcem, 3 lžícemi mouky, utřeným česnekem, strouhankou (120g), pepřem a solí. Vše dobře promícháme.
- 3Z těsta vytvarujeme 8 válečků. Obalíme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Krokety smažíme na rozehřátém oleji po všech stranách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.