Kapustové placičky smažené v pivním těstíčku
50 min.
Ingredience
- 2kusyKapusta hlávková
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůMouka polohrubá
- 4lžíceStrouhanka
- 0,5litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1litrVoda pitná
- 6lžicOlej stolní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kapustu omyjeme pod studenou vodou, nakrájíme ji na menší kousky a v mírně osolené vodě ji krátce povaříme. Pak ji vyjmeme, necháme okapat a najemno umeleme.
- 2Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme, nadrobno ji nakrájíme a v pánvi na rozehřátém másle osmažíme dozlatova.
- 3K umleté kapustě přidáme usmaženou cibuli, prolisovaný česnek, tři rozšlehaná vejce a mouku, opepříme, osolíme a vše důkladně promícháme. Z připravené směsi uděláme malé placičky, které namočíme ve vajíčku rozšlehaném s pivem a pak obalíme ve strouhance.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, kapustové placičky v něm osmažíme z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.