Kapustové závitky s kapari

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší (světle zelené) listy kapusty omyjeme a povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě. Pak je vyjmeme a necháme odkapat.
  • 2
    Česnek s cibulí očistíme a drobně pokrájíme. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    Do mísy dáme mleté vepřové maso, předvařenou rýži, drobně nakrájené kapary, vejce, oregano, kmín, pepř, sůl, česnek, cibuli a petržel. Směs dobře vymícháme a rozdělíme ji na 8 dílů. Na každý kapustový list položíme kopeček masové směsi. Okraje kapustového listu přeložíme dovnitř přes náplň, list pevně zabalíme a upevníme párátkem. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
  • 4
    Závitky poskládáme do bambusových košíčků a na každý závitek položíme plátek rajčete, které opepříme cayenským pepřem.
  • 5
    Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15 minut.
  • 6
    Podušené kapustové závitky podáváme k dušené rýži.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.