Kapustové závitky s kapari
50 min.
Ingredience
- masová náplň
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceRýže předvařená (parboiled)
- 1lžíceOregano sušené
- 1lžičkaKmín drcený
- 1,5lžičkySůl
- 1lžíceKapary
- 2kusyRajčata
- 2špetkyPepř bílý
- 2,5decilitryVývar zeleninový
- 300gramůVepřové maso mleté
- 2kusyČesnek
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 1kusKapusta hlávková
- 1litrVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Větší (světle zelené) listy kapusty omyjeme a povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě. Pak je vyjmeme a necháme odkapat.
- 2Česnek s cibulí očistíme a drobně pokrájíme. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 3Do mísy dáme mleté vepřové maso, předvařenou rýži, drobně nakrájené kapary, vejce, oregano, kmín, pepř, sůl, česnek, cibuli a petržel. Směs dobře vymícháme a rozdělíme ji na 8 dílů. Na každý kapustový list položíme kopeček masové směsi. Okraje kapustového listu přeložíme dovnitř přes náplň, list pevně zabalíme a upevníme párátkem. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
- 4Závitky poskládáme do bambusových košíčků a na každý závitek položíme plátek rajčete, které opepříme cayenským pepřem.
- 5Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15 minut.
- 6Podušené kapustové závitky podáváme k dušené rýži.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.