Kapustové závitky s krevetami
55 min.
Ingredience
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceEstragon
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPórek
- 1kusCuketa
- 1kusKapusta hlávková
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibulka jarní
- 1kusAvokádo
- 1lžičkaKari koření
- 3lžíceVíno portské
- 130mililitrůVývar rybí
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceLimetková šťáva
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Krevety omyjeme, očistíme a osušíme. Pokrájíme je na menší kousky, osolíme, opepříme, posypeme estragonem a zakápneme limetkovou šťávou.
- 2Mrkev, pórek a cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Kapustové listy omyjeme a 1 minutu blanšírujeme v horké osolené vodě. Zbytek nakrájené zeleniny blanšírujeme v horké osolené vodě asi 2 minuty. Poté scedíme a přidáme do misky k pokrájeným krevetám, promícháme.
- 3Kapustové listy osolíme a poklademe směsí krevet a zeleniny, zavineme, zpevníme pomocí kuchyňské nitě, potřeme rozpuštěným máslem a na páře dusíme 10 minut.
- 4Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Avokádo omyjeme, rozpůlíme, zbavíme pecek, okrájíme slupku a dužínu nakrájíme na kostičky.
- 5V kastrolu rozpustíme 30 g másla a jarní cibulku a avokádo na něm podusíme, zaprášíme kari kořením a podlijeme portským vínem. Svaříme na polovinu, přimícháme rybí vývar a ještě chvilku povaříme. Nakonec přimícháme smetanu a vaříme ještě asi 5 minut.
- 6Takto připravenou omáčku za pomoci mixéru rozmixujeme na pyré a promícháme se zbytkem másla. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu.
- 7Na připravené talíře servírujeme závitky a přelijeme je omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.