Kapustový nákyp se slaninou
40 min.
Ingredience
- 1kilogramKapusta hlávková
- 2kusyCibule
- 350gramůAnglická slanina
- 400gramůBrambory
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceHořčice
- 1špetkaKmín drcený
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
59 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapustu omyjeme, zbavíme košťálu a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do kastrolu dáme zeleninový vývar, cibuli, brambory a kapustu. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut. Okořeníme skořicí, hřebíčkem, hořčicí a kmínem a vaříme dalších 10 minut.
- 2Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Ementál nastrouháme. Slaninu nakrájíme na silnější proužky. Do zapékací mísy dáme zeleninu, vývar a slaninu, posypeme ementálem a dáme zapéct do trouby na 10 minut. Jako přílohu podáváme chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.