Kapustový nákyp se slaninou

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
59 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu omyjeme, zbavíme košťálu a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do kastrolu dáme zeleninový vývar, cibuli, brambory a kapustu. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut. Okořeníme skořicí, hřebíčkem, hořčicí a kmínem a vaříme dalších 10 minut.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Ementál nastrouháme. Slaninu nakrájíme na silnější proužky. Do zapékací mísy dáme zeleninu, vývar a slaninu, posypeme ementálem a dáme zapéct do trouby na 10 minut. Jako přílohu podáváme chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.