Kapustový nákyp se sýrem a krůtí šunkou

41 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vytřeme olejem.
  • 2
    Krůtí šunku pokrájíme na tenké nudličky. Stroužky česneku prolisujeme. Očištěnou cibuli a petrželku pokrájíme nadrobno. Tvrdý sýr jemně nastrouháme.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu vodu. Omyté kapustové listy vložíme do vroucí vody a necháme přejít varem. Poté je scedíme a vychladlé pokrájíme na tenké proužky a dáme je do mísy. Přidáme k nim všechny pokrájené suroviny, sůl, pepř a zakysanou smetanu light. Směs promícháme. Bílek vyšleháme na tuhý sníh a zlehka ho zapracujeme do kapustového těsta. Poté vše dáme do pekáčku, povrch zarovnáme a pekáček s těstem dáme do středu trouby péct. Nákyp pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova, až bude mít zlatohněné upečené okraje.
  • 4
    Upečený nákyp necháme chvilku vychladnout, pak ho rozkrájíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.