Kapustový nákyp se sýrem a krůtí šunkou
41 min.
Ingredience
- Nákyp
- 400gramůKapusta kadeřavá
- 85gramůŠunka krůtí
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 3špetkyPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 80mililitrůSmetana 6% (do kávy)
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- Na vaření kapusty
- 1,5litryVoda pitná
- Na vytření pekáčku
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vytřeme olejem.
- 2Krůtí šunku pokrájíme na tenké nudličky. Stroužky česneku prolisujeme. Očištěnou cibuli a petrželku pokrájíme nadrobno. Tvrdý sýr jemně nastrouháme.
- 3V hrnci přivedeme k varu vodu. Omyté kapustové listy vložíme do vroucí vody a necháme přejít varem. Poté je scedíme a vychladlé pokrájíme na tenké proužky a dáme je do mísy. Přidáme k nim všechny pokrájené suroviny, sůl, pepř a zakysanou smetanu light. Směs promícháme. Bílek vyšleháme na tuhý sníh a zlehka ho zapracujeme do kapustového těsta. Poté vše dáme do pekáčku, povrch zarovnáme a pekáček s těstem dáme do středu trouby péct. Nákyp pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova, až bude mít zlatohněné upečené okraje.
- 4Upečený nákyp necháme chvilku vychladnout, pak ho rozkrájíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.