Karbanátky pečené
50 min.

Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 2lžíceSlanina vepřová
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžíceSádlo škvařené
- 2kusyŽemle tuková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůVepřová plec
- 250gramůHovězí maso zadní
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
30 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, zbavíme šlach, nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme. Poté umeleme namočené a vymačkané žemle.
- 2Očištěnou cibuli nakrájenou na jemno zpěníme na lžičce másla a krátce s ní osmahneme i nakrájenou petrželovou nať. Cibuli s natí necháme vychladnout a poté ji přidáme k namletému masu.
- 3Masovou směs okořeníme, osolíme, přidáme nakrájenou slaninu a ušlehaná vejce, 1-2 lžíce vody a řádně propracujeme.
- 4Prkénko posypeme strouhanou houskou a ze směsi na něm vytvarujeme karbanátky.
- 5V pekáči rozehřejeme sádlo, karbanátky na něm pečeme z počátku bez podlévání, později je mírně podlijeme. K samému konci pečení položíme na každý karbanátek půlku spařeného a oloupaného rajčete řeznou plochou nahoru. Oblou stranu mírně seřízneme, aby nám rajče po karbanátku nesjíždělo. Rajče osolíme, posypeme nasekaným česnekem a petrželovou natí a krátce opečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.