Karbanátky s bramborovou nádivkou
35 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 40gramůPetržel kudrnka
- 150gramůStrouhanka
- 120mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůCibule sušená
- 10gramůOregano sušené
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 750gramůHovězí maso mleté
- 40gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
21 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na malé kostičky a promícháme s posekanou petrželkou. Do mísy vsypeme strouhanku, sušenou cibuli, oregano, promícháme, zalijeme vývarem a necháme nasáknout. Přidáme vejce, mleté maso, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Odtrhneme dva malé kousky, vytvarujeme placičky, doprostřed jedné položíme trochu bramborové nádivky, druhou placičkou nádivku zakryjeme a karbanátek dotvarujeme. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme karbanátky a smažíme z obou stran do zlatova.
- 2Vyjmeme z pánve, necháme na papírové utěrce okapat a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.