Karbanátky s červenou řepou a bramborovým salátem
30 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 60gramůCibule
- 500gramůVepřové maso mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2litryVoda pitná
- 60mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCibulka jarní
- 90mililitrůMajonéza
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 2lžičkyHořčice
- 450gramůČervená řepa sterilovaná
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
850 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
62 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli a cibulku očistíme, rozkrájíme na malé kousky. Maso smícháme s vejci, cibulí, moukou a mlékem, osolíme a opepříme. Ze masové směsi vytvarujeme 8 karbanátků.
- 2Brambory uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, smícháme s majonézou, cibulkou, hořčicí a citronovou šťávou. Olej s máslem rozpálíme na pánvi, osmažíme na něm do zlatova karbanátky, které poté servírujeme s bramborovým salátem a oblohou z červené řepy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.