Karbanátky s jarní cibulkou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaMajoránka
- 2kusyCibulka jarní
- 100gramůStrouhanka
- 1šálekMléko polotučné
- 1kusŽemle tuková
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1248 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
116 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mleté maso se slaninou nakrájenou na kostičky, nadrobno nakrájenou cibulí a jarní cibulkou, prolisovaným česnekem, na kostičky nakrájenou žemlí navlhčenou mlékem, 1 vejcem, mlékem a majoránkou. Vše promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku. Směs osolíme a opepříme.
- 2Z masové hmoty tvarujeme karbanátky. Obalíme je v hladké mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance.
- 3Karbanátky smažíme na pánvi na oleji a po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce.
- 4Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
út 4. 3. 2014
Jaro je tady a sním snad bude brzy i ta cibulka. Pak to určitě vyzkouším.