Karbanátky s kapustou
60 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 2kilogramyKapusta hlávková
- 500gramůVepřové maso mleté
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 6lžicStrouhanka
- 2lžičkyMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
67 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
9 g
Cukr
716 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu nakrájíme na širší proužky a v hrnci ve vařící vodě povaříme 30 minut. Mleté maso dáme do mísy, přidáme česnek, mouku, 2 lžíce strouhanky, vejce, majoránku, sůl, pepř, promícháme.
- 2Uvařenou kapustu scedíme přes cedník, vysypeme do mísy s masem, promícháme a rukama vytváříme větší kuličky, z kterých na dlani uděláme širší placku. Na pánvi rozehřejeme olej, karbanátky obalujeme ve strouhance, pokládáme do pánve a pečeme do červena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.