Karbanátky s rajčatovou salsou
35 min.
Ingredience
- 900gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaSůl
- 7lžicStrouhanka
- 600gramůRajčata
- 2kusyFeferony
- 2kusyCibule červená
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
66 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso promícháme s vejcem a strouhankou a směs výrazně osolíme a opepříme. Mokrýma rukama vytvarujeme 4 karbanátky a smažíme je na pánvi na másle a oleji po každé straně 6 minut. Karbanátky vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 2Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky. Smícháme je s oloupanou, nasekanou cibulí a nakrájenými feferonkami. Ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a petrželkou.
- 3Salsu upravíme spolu s karbanátky na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.