Karbanátky se zeleninou a Nivou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůMaso mleté - mix
- 150gramůZelenina kořenová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5lžicStrouhanka
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1kusVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
42 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso promícháme s očištěnou, nastrouhanou kořenovou zeleninou a s strouhaným sýrem. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, utřený česnek, pepř a sůl, dolijeme pivo rozšlehané s vejcem, vše dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
- 2Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme v oleji na pánvi.
- 3Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.