Karbanátky v jogurtové omáčce

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
59 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a odstavíme z plotny. Vmícháme mleté maso, nasekanou petrželku, v mléce navlhčený a vymačkaný rohlík, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a necháme asi 30 minut v chladničce.
  • 2
    Potom ze směsi tvarujeme menší karbanátky, které obalíme v hladké mouce a ve strouhance. Karbanátky opečeme po obou stranách na pánvi na oleji.
  • 3
    Zbylý olej po pečení zaprášíme trochou mouky, osmahneme ji a zalijeme jogurtem. Rozmícháme, případně zředíme vodou, a přidáme nasekaný kopr. Do omáčky vložíme karbanátky, zahřejeme ji k varu a za stálého míchání chvíli povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.