Karbanátky v jogurtové omáčce
50 min.
Ingredience
- omáčka
- 1litrJogurt bílý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1kusCibule
- 750gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusRohlíky bílé
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
59 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a odstavíme z plotny. Vmícháme mleté maso, nasekanou petrželku, v mléce navlhčený a vymačkaný rohlík, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a necháme asi 30 minut v chladničce.
- 2Potom ze směsi tvarujeme menší karbanátky, které obalíme v hladké mouce a ve strouhance. Karbanátky opečeme po obou stranách na pánvi na oleji.
- 3Zbylý olej po pečení zaprášíme trochou mouky, osmahneme ji a zalijeme jogurtem. Rozmícháme, případně zředíme vodou, a přidáme nasekaný kopr. Do omáčky vložíme karbanátky, zahřejeme ji k varu a za stálého míchání chvíli povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.