Karbanátky v pitě
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 200gramůRajčata Cherry
- 400gramůMaso mleté - mix
- 1kusCibulka jarní
- 2lžíceStrouhanka
- 200gramůZakysaná smetana
- 1kusŘedkvička
- 4plátkyChléb Pita
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 1hrnekOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1293 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
134 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mleté maso se sladkou paprikou, strouhankou, dvěma stroužky česneku, osolíme, opepříme a promícháme.
- 2Z masové směsi tvoříme vlhkýma rukama malé karbanátky. Na pánvi s rozehřátým olejem je osmahneme dozlatova.
- 3Ředkvičky a cibulku opláchneme, očistíme a na malé kousky nakrájíme.
- 4Smícháme zakysanou smetanu a dva stroužky česneku, osolíme a přidáme jednu nasekanou ředkvičku.
- 5Pita chléb dáme na 1 minutu nahřát do trouby, poté odkrojíme vrchní část a kapsu naplníme karbanátky, cibulkou, ředkvičkami, rajčátky a polijeme kysanou smetanou a posypeme špetkou tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.