Karbanátky z brambor a uzeného masa

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
988 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
80 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Maso a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    Maso s cibulí osmažíme na sádle dozlatova a necháme vychladnout.
  • 3
    Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a v míse promícháme s vejci, žloutky, solí, česnekem a s osmaženou směsí masa s cibulí. Směs dobře promícháme a mokrýma rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
  • 4
    Smažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova. Před podáváním necháme z karbanátků na ubrousku vsáknout tuk.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.