Karbanátky z brambor a uzeného masa
80 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,8litryVoda pitná
- 300gramůVepřová uzená plec
- 150gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůSádlo vepřové škvařené
- Na obalení
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůStrouhanka
- 150gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
988 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
80 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Maso a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2Maso s cibulí osmažíme na sádle dozlatova a necháme vychladnout.
- 3Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a v míse promícháme s vejci, žloutky, solí, česnekem a s osmaženou směsí masa s cibulí. Směs dobře promícháme a mokrýma rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
- 4Smažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova. Před podáváním necháme z karbanátků na ubrousku vsáknout tuk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.